Az élmény elérhető...

A gyermekkorhoz hozzátartozik az állandó mozgás, a fizikai aktivitás...


A gyermekkorhoz hozzátartozik az állandó mozgás, a fizikai aktivitás. Ám magunk mögött hagyva az ifjú éveket, hajlamosak vagyunk felhagyni a (viszonylag) rendszeres mozgással, az aktív sportolással, helyette irodában, autóban, vagy a tévé előtt ülve töltjük a nap nagy részét. Csakhogy ez nem marad hosszútávon következmények nélkül. Nemcsak esztétikai következményekre kell gondolni, nem az a legfontosabb kérdés, hogy elég karcsúak vagyunk-e a kor szépségideáljaihoz képest! Sokkal fontosabb szempont, hogy csak úgy őrizhetjük meg a testi-lelki egészségünket (és persze a vágyott karcsúságot), ha használjuk az izmainkat.
Ilyen aktív, fiatalos kikapcsolódási lehetőséget nyújt a budapesti Aquaworld, ami Közép-Európa legnagyobb fedett vízi élményparkja. Az ide látogató vendégek felfedező kalandorokká változhatnak. Egy trópusi hangulatú Angkor-romptemplom, függőhidak, pálmafák, hullámmedence, hegyi patak, 17 bel- és kültéri gyermek- és élménymedence vár felfedezésre. A kalandot és némi adrenalint pedig 11 különleges csúszda mellett szörf medence, vízen járó labda, röplabda pálya és kalandpark garantálja. A fürdőkomplexumhoz keleties hangulatú wellness- és fitneszközpont is tartozik, az Oriental Spa, ami gazdag szolgáltatás-kínálattal várja a kikapcsolódni és szépülni vágyókat. A szaunavilágban hamam-fürdő, finn szauna, gőzkamra várja a látogatókat. A fürdőhöz kapcsolódó wellness központ szépségfarmja testszépítő programokat kínál. A vendégek igényüknek és hangulatuknak megfelelően számos masszázskezelés közül választhatnak, amelyeket speciális kádakban kialakított víz alatti masszázzsal is kiegészíthetnek. Ezek mellett a komplexum rendszeresen ad otthont éjszakai fürdőzéseknek, tematikus családi hétvégéknek, Babanapoknak és a szaunamesterek nagy, országos versenyét, a Szauna Szeánsz Oscart felvezető Szauna Szeánsz partyknak.

Sokan szeretnének elszakadni a város fogságából, ezért pihenni, feltöltődni inkább a természet közelében akarnak. Egyszerre mindkét élményt megkapja az, aki felkeresi a Föld szívének közelében, a Pilis és a Duna csodálatos díszletei között található Leányfalu Termálfürdő és Szaunaházat. A fürdő vize 1008 méter mélyről tör a felszínre, hőmérséklete pedig 53,4 ºC. A kút vize a kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos-szulfátos ásványvizek csoportjába tartozik. A vízben végzett fürdőkúrától a mozgásszervi megbetegedésben szenvedő betegek panaszainak csökkenése és gyógyulása várható. A gyógyvíz közismert gyógyhatása, hogy megnyugtat, csökkenti, vagy megszünteti az ideg- és izomfájdalmakat. A testi-lelki harmónia eléréshez a szauna részleg szolgáltatásai járulnak hozzá. A fürdőzés után érdemes ellátogatni Visegrádra is, ahol további aktív szabadidős tevékenységeket találhatunk. Lehetőség van például a Silvanus Hotel közelében található Fun Extrém Canopy és a téli-nyári Bobpálya kipróbálására. A Mogyoróhegyi Kirándulóközpontban vadaspark és erdei játszóterek várják a családokat. A közeli várhegyen a Fellegvár és múzeumai látogathatóak, míg Visegrád központjában a Királyi Palota és a történelmi játszópark vár mindenkit.
Az aktív sport minden életkorban az egészséges életmód elemi része, és nemcsak megelőzheti a betegségek kialakulását, de a gyógyításában is értékes eszköz. Hogy minél jobban tudjanak élni az aktív életmódot kínáló lehetőségekkel, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek