Beteg voltam, meggyógyultam 2 - pályázat

Az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely (http://mairodalma.hu/) prózaíró pályázatot ír ki "Beteg voltam, meggyógyultam 2" címmel.

 

Pályázat


Az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely (http://mairodalma.hu/) prózaíró pályázatot ír ki  "Beteg voltam, meggyógyultam 2" címmel. 

 

Előzmény: 

2014 májusában megjelent az előző pályázati kiírásunk eredménye "Beteg voltam, meggyógyultam"címmel, amelyben 57 szerző valós gyógyulástörténetét olvashatja a tisztelt Olvasó. 

A könyv készülésének visszhangja és az elkészült mű fogadtatása oly jó volt, hogy azt látjuk, ilyen témájú könyvre igény van. A pályázat ezért folytatódik. 

 

A pályázat célja: 


Tényirodalmi könyvet szeretnénk az olvasóknak adni, melyekben valós gyógyulástörténeteket osztanak meg az írók az olvasókkal, ahogyan egy-egy betegségből megtalálták a kiutat, kilábaltak, felépültek, meggyógyultak. 
A pályázat leírása: 

 

A pályázatra beadott mű 

- alapjául szolgáló eset megtörténhetett az íróval, vagy mással 

- legyen valósághű, de ne a valós neveket, helyszíneket tartalmazza 

- az olvasót pozitív érzéssel töltse el (ne legyen a történet csupán panaszáradat) 

- legyen - lehetőleg - szépirodalmi nyelvezettel megírva 

- mérete maximum 7 000 karakter legyen szóközökkel együtt. 


Egy pályázó egy művel pályázhat. 


A pályázatot elektronikus formában az info@mairodalma.hu email-címre kell elküldeni, csatolt fájlként. 

A csatolt fájl tartalmazza 

- a pályázati művet 

- a pályázó nevét 

- ha írói néven szeretne megjelenni, akkor az írói nevét 

- elérhetőségként email-címet, telefonszámot 

- lakcímét 

- a számlázáshoz, ha cégnévre kéri a számla kiállítását a könyvekről, akkor a cég nevét és címét 


A pályázat beadásával a pályázó 

- nyilatkozik arról, hogy a beadott mű a pályázó saját szellemi terméke. Ez irányú bármilyen jogi felelősség a pályázót terheli 

- nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű erre a pályázatra íródott, azaz semmilyen fórumon még nem publikálta 

- hozzájárulását adja, hogy a pályázatra beadott művön a szerkesztők irodalmi és könyvszakmai szempontok miatt korrekciókat hajtsanak végre. 


A pályázatra érkező írásokat a szerkesztők folyamatosan fogadják és értékelik. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy a mű nem felel meg a kiírás feltételeinek vagy az erkölcsi normáknak, vagy bármilyen egyéb szempontból megjelenésre alkalmatlannak találják, az írás nem kerül be a kötetbe. Az értékelés eredményéről minden pályázó értesítést kap. 


A kötetbe bekerülő pályázó a pályázat beadásával kötelezettséget vállal 2 db könyv megvásárlására 2 000 Ft/db áron, vállalja, hogy a könyvek értékét a kiadó bankszámlaszámára utalja, vagy készpénzben fizet ki. A hozzájárulás megfizetése akkor esedékes, amikor összeállt a kötetnyi anyag, és erről a kiadó értesíti a pályázót. (A pályázó további köteteket is ugyanezen az áron rendelhet meg.) 


A kötetbe bekerülő művek szerkesztését és a szerkesztés - pályázó általi - elfogadását követően a művekből ISBN-nel ellátott, nyomtatott könyvet készítünk. 


A könyv - terveink szerint - 2014 karácsonyára jelenik meg. 


Pályázati határidő: 


2014.08.15 

Mivel a pályázat folyamatos, amennyiben a határidő előtt elérjük a tervezett kötetméretet, akkor lezárjuk a pályázatot, de indítjuk is újra, a következő kötetbe történő bekerüléshez. 

Ha a határidő lejártáig nem érkezett be elégséges anyag, a pályázatot eredménytelennek minősítjük, és lemondunk a könyv megjelenéséről. 

A pályázat díjazása: 

 

A könyvben megjelent írások díjazásához a könyv megjelenése után meghirdetünk egy szavazási lehetőséget, amikor az olvasó emailban szavazhat a legjobb három írásra. 50 olvasói szavazat beérkezését követően zárjuk a szavazást. 

Az első három legtöbb szavazatot kapott írás írója pénzjutalomban részesül. 

I. helyezett: 15 000 Ft 

II. helyezett: 10 000 Ft 

III. helyezett: 5 000 Ft Kellemes alkotást, sikeres pályázást kíván az Élő Irodalom - Élő Könyv Műhely, a Szerzők Könyvesboltja, a Szerzők Kiadója! 


Weblap: www.mairodalma.hu 

Facebook: www.facebook.com/mairodalma 

Szilágyi Marcsi Cseppecske: szilagyi.marcsi @ mairodalma.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
szerk.
#2. 2014. július 26. 10:49
Még nem késő írni rá, akinek van témája!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek