Életre kel a magyar történelem

A lenyűgöző díszletek visszarepítenek az időben, az előadások teljesen magukkal ragadnak - Bikalon egy másik dimenzióba lépünk!


A bikali Élménybirtokon az idei évben már nem csak a középkor elevenedik meg. A történelmi tematikus park programjai teljesen új irányt mutatnak. A tavalyi Mátyás, az igazságos című családi rockmusical hatalmas sikere után a látogatókat idén, az eddigiekhez méltó nemzetközi színvonalú, megújult előadások és rendezvények várják!


A lenyűgöző díszletek visszarepítenek az időben, az előadások teljesen magukkal ragadnak - Bikalon egy másik dimenzióba lépünk! Az Élménybirtok területe újabb épületekkel gazdagodott és gazdagszik folyamatosan. Több száz fő befogadására alkalmas fedett lovarda, 500 férőhelyes fedett nézőtér és hozzá tartozó új színpad, új katonai és gyermek tábor, valamint kápolna vár bennünket idén. S ha nem volna elég a küzdelmes lovagi torna, az izgalmas lovasbemutató, és a ragadozó madár bemutató, a birtokon egy sor különleges, történelmi témájú előadással is készülnek.


Május 2-án a világhírű ExperiDance társulat nagysikerű Ezeregyév című történelmi táncshowját nézhetik meg az Élménybirtokra látogatók.

1000 évet tekinthetünk meg 21 képben. Az egész estés előadásban a magyar néptánc-kultúra széles skálája elevenedik meg. Valódi történelmi képeskönyv, mely szavak nélkül mesél múltunkról. A műsor 2x50 perc izgalmat és lenyűgöző látványt ígér.


Június 28-án Sobri Halnap Bikalon elnevezéssel a gasztronómiai fesztiválok hangulatát idézi meg az Élménybirtok: Az ínyenc falatokról a bajai Sobri Halászcsárda szakácsai, a hangulatról pedig a Roxinház, Vermes Tímea, Bódi Guszti és Nótár Mary gondoskodnak.


Júliusban és augusztusban, szombat esténként Dózsa György, a nép fia című 2 felvonásos, szabadtéri, lovas színházi előadásnak lehetünk szem- és fültanúi. A darab a Dózsa-féle parasztfelkelés 500 éves évfordulója alkalmából készült, melyet Pintér Tibor, a szigetszentmiklósi Sziget Színház és az Élménybirtok lovasai és színészei mutatnak be.


Augusztus 6-án a nap fénypontja újra az ExperiDance lesz A nagyidai cigányok című előadásával.

Arany János vígeposza egy 16. századi történelmi anekdotából táplálkozik, mely szerint Perényi főúr cigányokkal védelmezte várát, Nagyidát a Habsburg király, Ferdinánd seregei ellen. A cigányok diadalmaskodtak volna, ha nem kiabálják a visszavonuló seregek után: szerencséjük, hogy elfogyott a puskaporunk, különben...


Itt az év még nem ért véget, mégis nehéz választani a sokszínű programkínálatból...

Legyen jó idő vagy rossz idő, Bikalon feltámad a magyar történelem! www.elmenybirtok.hu
 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek