Elindult a közmédia népszerű magazinműsora, a NYÁR 22

****

 

Elindult a  közmédia népszerű magazinműsora, a NYÁR 22, mely ezen a héten is izgalmas témákkal és jól ismert sztárvendégekkel várja a Duna csatorna nézőit. A műsor megújult tematikával látható; a forgatott riportanyagok mellett naponta több turisztikai célpont is felfedezhető. A NYÁR 22 központi stúdiója idén is Révfülöpön található, de az adások bejátszói által az egész országot megismerhetik a nézők a négy műsorvezető, Rátonyi Kriszta és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence vezényletével.

 

Ízelítő e heti témáinkból.

 

A hétfői nap zenei fellépője Heincz Gábor BIGA volt, Papadimitriu Athina nyári terveiről, és az Öreglányok c. darabban alakított szerepéről mesélt. Szó volt a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválról,  ellátogattunk az Órák házába, Somossy Barbival egy csömöri lovas- és íjászudvarban kalandoztunk, valamint beszélgettünk a fenttartható vitorlázásról és arról, hogy miképp előzhetőek meg a vízi balesetek, majd bemutattuk a Terényben élő Ilonka nénit, aki kézzel-lábbal szólaltatja meg a helyi templom harangjait. Mivel a héten rendezik meg az ország legerősebb tűzoltója versenyt, a műsorvezetőink ki is próbálták a feladatokat. Az első adás házigazdái rendhagyó módon: Rátonyi Kriszta és Fodor Imre valamint Somossy Barbara és Forró Bence voltak.

 

A héten további izgalmas témákkal, sztárvendégekkel, kalandozásokkal várjuk a nézőket:

 

A zenei fellépők között ellátogat hozzánk Soltész Rezső, valamint a YESYES és a Fiúk zenekarok. Markó Róbert táncművésszel salsázni tanulunk, vendégeink lesznek az Ezüst szalag győztesei, Makány Mártával a nyári divatról beszélgetünk, érkezik hozzánk Straub Dezső, majd apák napja alkalmában vendégül látjuk Győrfi Danit, és édesapját: Győrfi Pált. Megismerjük a meggy jótékony hatásait, velős pirítóst, hűsítő leveseket,  kézműves bonbonokat, anglo-núbiai kecskékből készült finomságokat, dobos tortát és különleges fagylaltokat kóstolunk,  valamint megtudhatjuk, hogy milyen is pontosan a molekuláris koktél.

 

Megismerkedünk a Somló Fesztivál Éjszakai Pincetúra programjaival, az egri Utcazenészek versenyével, beszámolunk a BAHART idei szezonjáról,  beszélgetni fogunk  a Bortriatlonról, majd megtudhatjuk, hogy milyen programok várnak minket idén az Egerszeg Fesztiválon, valamint a Karos Feszten, szó lesz az Országfutásról, a Bringázzunk egyet versenyről, az 1 Csepp Fesztiválról, majd a Balaton Green és a Keszthelyi Triatlon eseményről, megismerkedünk a Tihanyi Levendula Hetek programkínálatával majd a Magyar Tavak Fesztiváljának velencei tavi állomásával.

 

Természetesen aktív programból sem lesz hiány, hiszen célunk, hogy az egyes lehetőségeket élményalapon mutassuk be. Így ezen a héten az omszki tavon wakeboardozunk,felkapaszkodunk a badacsonytomaji Kisfaludy-kilátóba, kipróbáljuk a punch needle technikát, ellátogatunk Kosdra egy állatsimogatóba, megnézzük a kecskeméti arborétumot, bemutatunk egy szekszárdi borászatot, megnézzük a kecskeméti planetáriumot, az agárdi horgásztanyát, a balatoncsicsói antmann pincészetnél kalandozunk, felfedezzük a martonvásári Brunszvik kastélyt majd bemutatunk egy új sportot, a pramat.

 

A kulturális programok között megismerkedünk a Jászárokszálláson élő Kovács Zoltán kosárfonóval, Katona Csaba történésszel beszélgetünk a Független Magyarország Napjáról, ellátogatunk  az Afrika Múzeumba, megnézzük a Tolnay Klári emlékházat, Mezőkövesdre megyünk, Kovács Szabolcs asztaloshoz, felfedezzük a Kolonics György Vízisport Központot, bemutatjuk Békés Mihály pipakészítő munkáit Cegléden, majd megcsodáljuk a zsámbéki Borus Ferenc lámpagyűteményét.

 

Mindezek mellett beszélgetni fogunk a kertmozikról és a nyári filmekről,  a MÁV új nyári menetrendjéről, hogy milyen gyógyszerek nem hiányozhatnak az útipatikából, hogyan érdemes felkészíteni a kerékpárokat a nyárra és megtudhatjuk Siófokról, hogy milyen időjárás várható a hétvégén.

 

Ezen a héten Rátonyi Kriszta és Fodor Imre műsorvezetők várják a nézőket minden hétköznap és szombaton 10.00 és 12.00 óra között a Duna csatornán.

 

 

További érdekességekért érdemes a műsor honlapját, valamint Facebook- és Instagram-oldalát követni. A NYÁR 22 adásai visszanézhetők.

 

Fotokredit: MTVA-Kaszner Nikolett


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek