Filléres emlékeink

Zenekaros relikviákról szóló történeteket vár a Beatkorszak-blog!

 

 

 

 

 

Szimatszatyor, Ricse-kendő, tagsági igazolvány. Egy aláírt szalvéta, egy tépett fénykép vagy egy megsárgult levél. Fiatalságunk vágyott és féltve őrzött kincsei. A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém! című pályázat sikerén felbuzdulva ismét közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit.

 

Filléres emlékeink című pályázatra olyan fotókkal illusztrált anekdotákat, tárcákat, egyperceseket várunk, amelyek 1.500-3.000 leütés hosszúságban mutatnak be egy, a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években aktív magyar zenekarhoz, vagy az említett korszakban történt könnyűzenei eseményhez kapcsolódó, a pályázó tulajdonában lévő plakátot, jelvényt, belépőjegyet, fotót, lemezborítót vagy egyéb tárgyat. A 2021 őszére tervezett, a rendszerváltozás előtti magyar könnyűzene és a vizualitás kérdéseit körüljáró konferenciához illeszkedve ezúttal zenekarokhoz, koncertekhez vagy klubokhoz kapcsolódó relikviákat, illetve ezekről szóló történeteket keresünk tehát. A szövegek felvillanthatják az ereklye megszerzésének körülményeit, a hozzá kapcsolódó személyes emlékeket vagy a tárgy későbbi sorsát, netán azt, hogy az őrzője számára miért képvisel különös értéket.

 

A pályázaton mindenki legfeljebb egy írásművel vehet részt. A pályázóknak 3 darab saját készítésű, a tárgyat több oldalról bemutató digitális fotót is mellékelniük kell az írásukhoz.

 

A legjobban sikerült szövegeket a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közöljük, szerzőiket pedig az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három írás szerzője pedig 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos jutalomban részesül.

 

A pályázatokat az orokseg@hangfoglalo.hu címre várjuk, a szövegeket Word-, a fotókat pedig jpg-formátumban. A legszínvonalasabb írásokat az eredményhirdetést követően közöljük a blogon.

 

Beküldési határidő: 2021. május 31.

 

Kép forrása: FORTEPAN


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek