Idén is vár a MANK a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája keretében június 25-én egész nap színes foglalkozásokon vehetnek részt a MANK szentendrei galériáiba és a Régi Művésztelepre látogatók

 

 

Alkotófoglalkozásokkal, művészeti sétával és könnyűzenei koncerttel vár mindenkit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Múzeumok Éjszakája alkalmából 2022. június 25-én szentendrei helyszínein, a Szentendrei Régi Művésztelepen a MANK Galériában, és a Fő téri ÚjMűhely Galéria és Kávézóban.

 

Idén ismét csatlakozik a MANK a Múzeumok Éjszakájához, amelyen a Szent Iván napjához legközelebb eső szombat éjszakáján országszerte kinyitják kapuikat a múzeumok és a galériák, és tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

 

Így a Múzeumok Éjszakája keretében június 25-én egész nap színes foglalkozásokon vehetnek részt a MANK szentendrei galériáiba és a Régi Művésztelepre látogatók. Először művészeti sétára invitáljuk az érdeklődőket, végigjárva Szentendre macskaköves utcáit a város leghíresebb alkotóinak nyomán. A séta a Szentendrei Régi Művésztelep ősfái alatt ér véget, ahol délután belekóstolhatunk a textilművészet és textiltervezés világába is. A Díszíts vászontáskát! workshop keretein belül bárki megtervezheti saját vászontáskáját, inspirációt merítve a program alatt megtekinthető Sodrás című kortárs textilművészeti kiállításból.

 

Eközben a festészet iránt érdeklődők Knyihár Amarilla képzőművész, a Szentendrei Régi Művésztelep művésze vezetésével ismerkedhetnek különböző festészeti technikákkal és anyagokkal az ÚjMűhely Galériában. A látogatókat a kiállítótérben a ViszontLátás - Kortárs ön/arcképek című tárlattal várjuk, mely közvetlen, személyes, intim atmoszférát teremt a galéria kiállítótereiben. A tárlaton olyan kortárs önarcképeket láthat a közönség, melyek az elmúlt évek távolságtartása, maszkviselési kötelezettsége után újra testközelbe hozzák az alkotókat. Önportréik bemutatásával a művészek érzelmei és saját alkotótereik is megelevenednek, de az alkotásokon keresztül talán önmagunkkal is találkozhatunk. 

Az ÚjMűhely Kávézó egész nap kávékülönlegeségekkel, hűsítő koktélokkal és tradicionális, valamint vegán süteményekkel várja a vendégeket. A hangulatot pedig késő délután Rafael Mario jazz-zongorista, énekes biztosítja, aki az ÚjMűhely Kávézó udvarán koncertezik.

 

Este szeretettel várunk mindenkit a Szentendrei Régi Művésztelep kertjébe, ahol immár több éve hagyományként nyílik meg a Szobrok a kertben című szabadtéri kiállítás. Idén a korábbi évek Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjas alkotók kültéri alkotásaiból láthatunk válogatást. A Múzeumok Éjszakáján mindkét galériánk hosszabbított nyitvatartással várja a közönséget, a MANK Galéria 20 óráig, míg az ÚjMűhely Galéria és Kávézó 22 óráig látogatható. Emellett mindkét helyszínen egész nap művészeti társkereső kvíz keretein belül nyílik lehetősége arra a látogatóknak, hogy megtudják, melyik művész és irányzat illik hozzájuk.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztráljanak a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen június 22-én 16:00-ig megjelölve, hogy mely programokon szeretnének részt venni.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek