ITT AZ ARTMAGAZIN ÉS AZ MNG DECEMBERI KÖZÖS JÁTÉKA

Milyen kalandos történet fűződik Benczúr Gyula Fekete ruhás idős asszony arcképe című festményéhez?

Ismét két MÚZEUM+ páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre.
 
December 9-én izgalmas programokat kínál a Magyar Nemzeti Galéria az idei év utolsó Múzeum+ estjén: kiállítások, tárlatvezetések, előadások, workshop, élő zene és bor várják a közönséget. A decemberi Múzeum+ est középpontjában a 19. századi magyar történelmi festészet kiemelkedő alakja, Benczúr Gyula áll.
 
A festőművész a 19. századi magyar akadémikus történelmi festészet kiemelkedő alakja volt, akinek alkotásaival számos reprodukció formájában találkozhattunk már gyermekkorunktól kezdve, és a Magyar Nemzeti Galériába érkezőket is grandiózus remekműve, az 1896-os Budavár visszavételecímű festmény fogadja. Az 1875-ös történelmi festészeti versenyen Vajk megkeresztelése című művével díjat nyert, illetve II. Lajos bajor király megbízásából is számos képet festett, ilyen például a 19. századi állandó kiállításunkon látható XV. Lajos és Dubarry asszony című mű. Párizsban, Münchenben, Bécsben és Berlinben egyaránt rangos elismeréseket szerzett, és nem is kérdés, hogy a magyar festészet mindmáig egyik legmeghatározóbb figurája. 
A december 9-én 18:00-kor kezdődő eseményre azok nyerhetnek páros belépőt, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:
Milyen kalandos történet fűződik Benczúr Gyula Fekete ruhás idős asszony arcképe című festményéhez?
 
Megsúgjuk, hogy a válasz Bezsenyi Tamás egyik cikkében található.
 
A játékra adott választ e-mailben, december 8-án 18:00-ig várjuk az info@artmagazin.hu címre. Az üzenet tárgya legyen: JÁTÉK.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek