Madách Színház: bemutatásra kerül a pályázati győztes Csoportterápia

A neten Csoportterápia néven rövid videók terjednek, a közösségi oldalakon már beszélnek róla. A szálak a Madách Színház legújabb darabjához vezetnek.

 

Akik a különleges kampány részesei lettek, már tudják: június 10-től látható a két éve meghirdetett Madách musical pályázat első helyezett műve, a Csoportterápia.

A több mint száz pályázat közül hosszas és komoly munka után jutott el a bemutatóig Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila musicalje, a Csoportterápia. A darab életútja önmagában is egy valódi sikertörténet. A pályázat azt a XX. század eleji hagyományt kívánta feleleveníteni, amikor magyar zeneszerzők és szövegírók nagyszerű művek sorát adták a világnak. A Madách Színház vezetősége úgy gondolta, hogy ez most, száz évvel később a legkorszerűbb zenés színházi műfajban, a musicalben folytatódhat, így született meg Madách musical pályázata, és ennek eredményeként a győztes munka.

A Csoportterápia nagyszerű és egyben különleges gyümölcse ennek a szándéknak. A darab korunk egyre gyakoribb lelki problémáiról szól és arról a modern feldolgozási módról, amellyel első sorban a fiatal generáció él a közösségi média segítségével napi szinten.  Problémáinkkal legtöbbször nem is nézünk szembe, de ha másoknál látjuk, jót derülünk az egészen. Videókon, képeken, történeteken kilessük mások gyengeségeit, és magunkra ismerünk, azt reméljük, hogy mások kárán nevetve talán megoldásokat is kapunk saját problémáinkra. A Csoportterápia egy ilyen modern musical: rólunk szól. Tulajdonképpen egy egész estés YouTube videó, ám nem ér véget egy perc után, hanem végigkövethetjük a szereplők lelki fejlődését, ahogy közösen megoldást találnak a saját problémáikra.

A Madách Színház a Csoportterápia című darabhoz illő kommunikációt választott: a darab jelenteteiből kiválasztottak néhányat és új, valós környezetbe helyezték. Ezeket a felvételeket feltöltötték a YouTube videómegosztóra, amelyek innentől saját útjukra keltek a közösségi oldalakon.  A Csoportterápiához választott, a hazai színházak között elsőként alkalmazott reklámmegoldás jól illeszkedik a Madách Színház újfajta kommunikációs stratégiájához, mely szorosabb viszonyt épít ki a színház nézőivel. Ennek eleme a megújult weboldal is, ahol az internetes jegyvásárlás mellett az előadásokról készült videók megtekintésére, sőt az egész színházépület virtuális bebarangolására is lehetőségük van a látogatóknak. Fontos tartalmi kiegészítése a weboldalnak a színház YouTube csatornája is, ahol a Madách TV rendszeresen interjúkkal, beszámolókkal, kulisszatitkokkal jelentkezik.

 

A Csoportterápia című darab videói itt érhetők el: http://www.youtube.com/user/drNatasa80

A Csoportterápia színlapja: http://www.madachszinhaz.hu/csoportterapia/

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek