Pest és Puszta címmel izgalmas kiállítás nyílik 2021. szeptember 11-én

Mike Wallace festményeiből, melyek új megvilágításba helyezik a pesti belvárosi életről és a végtelen alföldi síkságról bennünk élő sztereotipiákat.

 

Pest és Puszta címmel izgalmas kiállítás nyílik 2021. szeptember 11-én 17 órai kezdettel a dél-szlovákiai Béla grófi kastély patinás falai között. Mike Wallace festményei új megvilágításba helyezik a pesti belvárosi életről és a végtelen alföldi síkságról bennünk élő sztereotipiákat.

MIKE WALLACE BRIT - MAGYAR MŰVÉSZ

A brit/magyar művész igazi világpolgár. Kenyában született, Zambiában nevelkedett, az Egyesült Királyságban tanult. Színésznek készült, de közben beleszeretett a fitnesz világába, így elkezdett ebben a szolgáltatási ágban dolgozni. Így került kapcsolatba a szállodaiparral. Először a Hilton Hotels leányvállalatának, a LivingWell Health Clubs-nak lett a regionális menedzsere, majd felkérést kapott a Danubius Hotels Group magyarországi szállodavállalattól, hogy segítsen fitneszklubjai kialakításában. Itt 17 évig dolgozott, mint nemzetközi gyógyászati csoportvezető. Két könyvet is írt a gyógyfürdőkől és a wellnessről. Jelenleg egyetemi tanár. Szabadidejében pedig fest, méghozzá egyre sikeresebben.

A FESTMÉNYEK

Stílusa saját megfogalmazása szerint is hiperrealista. Fényképminőségű festményekkel örökíti meg a magyar tájat vagy pest utcáinak hangulatát. Ezt fűszerezi sajátos látásmóddal, néhol humorral. Képein megelevenedik Budapest VIII. kerületének izgalmas, színes világa, aminek fókuszpontjában az emberek és épületek állnak. Átírja a kerületről kialakult képet, tanúi lehetünk a régi életforma eltűnésének és valami új születésének. Ez az izgalmas kontraszt köszön vissza a hortobágyi pusztáról készült alkotásain is. Nem a hagyományörző, petőfies rónaság ismerhető fel a képein, inkább afféle álomszerű tájábrázolás jellemzi őt, ami mögött jól érezhető az alkotó elfogódottsága a magyar puszta iránt.

Képeinek sajátossága a tiszta vonalvezetés, a szokatlan fény- és színhasználat, amiben Dél-Közép-Afrikának, azaz szülőhazájának éles fényei és élénk színei tükröződnek vissza. Ezek együttes hatása eredményezi, hogy képein minden részlet éles, ezáltal a fotók minőségének illúzióját képes kelteni.

A HELYSZÍN

A kiállítás helyszíne és környéke is megér egy kirándulást, mivel a határtól pár kilométerre található bélai épületegyüttes az egyik legelegánsabb kastély, szálloda és rendezvényhelyszín Szlovákiában. (Cím: Château Béla, Belá 1, 943 53 SK-943 53, Belá, Szlovákia).

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!