Plácido Domingo születésnapi gálája élőben, a Duna Televízió műsorán!

Újabb grandiózus programmal várja a komolyzene kedvelőit a Duna Televízió:

 

Magyarországon egyedülállóként élőben közvetíti január 21-én, pénteken 20 órakor a világhírű operaénekes, Plácido Domingo 70. születésnapja tiszteletére rendezett gálát. A legjobb kortárs énekművészeket felvonultató zenei eseménynek a madridi Teatro Real ad otthont.

A Duna Televízió számos különleges élményben részesítette már az operarajongókat: 2009-ben és 2010-ben Európa legrangosabb komolyzenei csatornájával, a Mezzo Televízióval együttműködésben közvetítette a nemzetközi hírű Armel Operaversenyt és Fesztivált. Tavaly szeptemberben nézőink kizárólag a Nemzet Televíziója képernyőjén láthatták élő közvetítésben, Mantovából Verdi Rigoletto című, eredeti helyszíneken és a darabbéli események valós idejében játszódó operáját - az előadás címszerepét éppen Plácido Domingo játszotta.

„A Duna Televízió prémium jellege, magas kultúrát közvetítő szerepe a jövőben még jobban megerősödik - erről tanúskodik Plácido Domingo nagy ívű születésnapi ünnepségének közvetítése is" - hangsúlyozta Ókovács Szilveszter, az intézmény vezérigazgatója.

Január 21-én este ismét nagyszerű énekesek és az operatörténet legismertebb áriái várják nézőinket: kollégái és barátai gálával tisztelegnek a műfaj egyik legnagyobbja, Plácido Domingo előtt a művész 70. születésnapján. A Duna Televízió kezdetektől felvállalt kulturális küldetésének tesz eleget az egyedülálló produkcióval, hiszen a világhírű tenor mellett a nemzetközi zenei élet olyan állócsillagai és friss felfedezettjei szavatolják az élményt, mint Lado Ataneli, Inva Mula, José Bros, René Pape, Angela Denoke, Deborah Polaski, Daniela Dessi, Juan Pons, Angela Gheorghiu, Matti Salminen, Paul Groves, Fabio Sartori, Anja Harteros, Erwin Schrott, Anja Kampe, Szonja Joncseva, Ana María Martínez vagy Dolora Zajick. Az esemény karmestere James Conlon, rendezője Gérard Mortier lesz. A madridi Teatro Realból közvetített két és fél órás gálán a legnagyobb zeneszerzők műveiből hallhatnak: Wagner, Csajkovszkij, Bizet, Verdi, Mascagni, Leoncavallo, Puccini, Lehár Ferenc és Astor Piazzola muzsikája egyaránt kielégíti a komoly és könnyedebb muzsika kedvelőit.

Január 21-én, pénteken 20 órakor tartson Ön is velünk Plácido Domingo születésnapján és az opera ünnepén!    

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek