Savaria Történelmi Karnevál

2022 augusztus 25-28 között ismét Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen.

 

Két év kihagyás után végre újra zsongani fog a belváros. Vásárosok lepik el a Fő teret, Öreg Város Vásárává változtatva a területet, ahol lesz minden, mit szem-száj-kéz kívánhat. Kézműves termékektől az ókori Róma ételein át a régi korok viseletéig most bármihez hozzájuthatsz.

Számtalan helyszínen, több színpadon pörögnek majd az előadások, az utcákon nehéz lesz úgy végigmenni, hogy ne találkozzunk római polgárokkal, gladiátorokkal, nomádokkal, hon(vissza)foglaló magorokkal, vagy félmeztelen artistákkal, tűzzsonglőrökkel, netán a Fekete Sereggel.

Szokás szerint külön helyszínt kapnak a gyermekprogramok, ahol mesemondók és népi fajátékok várják a kicsiket.

A Történelmi Témaparkban vernek tábort a régi korok katonái, megismerhetjük az életüket, szokásaikat, emellett egész napos harci bemutatók zajlanak a lelátó előtt.

Pénteken és szombaton este látványos felvonulás lesz többszáz korhű (avagy korhű minta alapján készült) viseletbe öltözött résztvevővel. A felvonulás a szokott útvonalon halad, aki már járt itt, az ismerheti. Jegyet váltani csak a lelátókra kell, viszont érdemes, mert kényelmesebb, mint órákat ácsorogni egy helyben, és a lelátók előtt általában megállnak a felvonulók egy kis produkció erejéig.

Információk a https://www.karnevalsavaria.hu oldalon találhatók, a programfüzet erről a linkről letölthető

 

A képek saját fotók.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek