Tolna gyöngyszemei: Tengelic és Bikács

Erdők, mezők, lankás dombok, gyönyörű természet, vadregényes tájak, hatalmas, szabadba csábító park, kirándulásra ösztönző környék...


Tengelic és Bikács remek úti cél azoknak, akik csak egyszerűen gyönyörű természeti környezetben szeretnének kirándulni, de azoknak is, akik történelmi műemlékek, kastélyok iránt érdeklődnek, vagy éppen a wellness hétvégék iránt rajonganak.

 

Erdők, mezők, lankás dombok, gyönyörű természet, vadregényes tájak, hatalmas, szabadba csábító park, kirándulásra ösztönző környék, ahol jó sportolni, wellnesszelni, aktívan és passzívan időt tölteni, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni, pihenni. Bikács és környéke kiváló lehetőséget kínál sétákra, gyalogtúrákra, kerékpáros kirándulásokra, lovas kocsikázásra, kedvelt program a téli hóesésben a lovas szán is.

Az 1930-ban Bikáccsal összeolvadt Kistápé egykoron uradalmi birtok volt, 1937-ig a Zichy család tulajdona. Itt, a Dél-Mezőföld természetvédelmi területéhez tartozó harmónikus természeti környezetbe ágyazva a bikácsi Zichy Park Hotel a kikapcsolódás és pihenés tökéletes élményét nyújtja.

 

Budapesttől kényelmes tempóban mindössze másfél órára, 130 km-re, a természetes környezet, a kristálytiszta, vidéki levegő, a nyugalmat árasztó vidéki hangulat, a szálloda éttermeiben kínált gasztronómiai élmények, a gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok, szórakozási lehetőségek mind a vendégek teljes pihenését, feltöltődését szolgálják. Ízig-vérig gyermekbarát szolgáltatásait, elhelyezkedését és mesebeli környezetét tekintve valóságos családi wellness paradicsom, ahol minden generáció megtalálja az igényeinek megfelelő szórakozást.

 

A wellness lehetőségek - beltéri élmény medence és szezonálisan működő kültéri medence - mellett a szállodát körülölelő 14 hektáros parkban különleges szabadtéri programokkal várják a vendégeket. A fölös energiák levezethetők a játszótéren, sportpályán vagy kerékpározás közben. A lovaglás élményének megtapasztalására lehetőség nyílik pónilovon, lovon vagy lovaskocsin - kezdőktől a haladókig. A korán kelők és vállalkozó szelleműek segíthetnek az állatok gondozásában is: a reggeli órákban lehetőség nyílik számukra állatokat ellátni, etetni, lovakat csutakolni.
A szálloda horgásztaván horgászstégekről vagy csónakokról horgászhatnak a vendégek. A horgásztó telepített halállománya - amúr, ponty, busa és szürke harcsa - garantált fogást biztosít!

 

 

Vidéki harmónia Bikácson

 

 

A madárcsicsergéssel kísért nyugodt, vidéki hangulat, a skanzen jellegű épületek, a tornácos parasztház, a boros pincék mindenkivel elfeledtetik a nagyvárosok zaját. A Zichy Park területén helyezkedik el a sokak által szívesen látogatott, régi korokat felidéző, sváb építészeti stílusban épült Parasztudvar, mely korhű használati tárgyak bemutatásával jól szemlélteti a régi magyar állattartás és gazdálkodás körülményeit. A Parasztudvar szerves része a baromfiudvar, a gyerekek által közkedvelt kacsaúsztató, valamint a népi hagyományokat megőrző melléképületek, a nyári konyha és a mai napig működő füstölő helyiség.

 

Az akár éjszakába nyúló szórakozás színhelye, a szállodától 150 méterre található, Vincellér ház, saját "korcsmával", a Délibáb Sörözővel, ebből nyílik a Bortrezor és a borospince, ahol az igény szerint megrendezésre kerülő borkóstolók helyszíne. www.zichypark-hotel.hu

 

 

 

Tengelic

 

 

Szintén a nyugalom szigete a kastélyokban bővelkedő község, Tengelic, mely természetvédelmi környezetben fekszik, Budapesttől 115, Szekszárdtól 20 km-re. A terület madárvilágát szürke gémek és fekete harkályok gazdagítják, értékes növényritkaságai a homoki nőszirom és a különféle orchideafajták.

 

Tengelic termálvízre épülő szállodája, a Hotel Orchidea mindazok számára ideális, akik szabadidejüket a természetben, csendes környezetben, a mindennapok zajától távol kívánják eltölteni. A saját hévízkúttal rendelkező, nyolcszáz négyzetméter alapterületű fürdőkomplexumot a szállóvendégek mellett a napijegyes belépőt váltók is használhatják. A fürdőben feszített víztükörrel rendelkező úszómedence, 34 fokos termálmedence és  50-70 cm mély gyerekmedence mellett található finn szauna, turbószolárium, valamint fény- és aromaterápiás infrakabin. www.hotelorchidea.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek