Vízi élmények az egész családnak

Eldugott, barátságos kis strandok, kevésbé ismert tóparti üdülőhelyek, folyami evezés egy világbajnokkal - tippek mindazon vízimádóknak, akik szívesen kerülik a tömeget...Eldugott, barátságos kis strandok, kevésbé ismert tóparti üdülőhelyek, folyami evezés egy világbajnokkal - tippek mindazon vízimádóknak, akik szívesen kerülik a tömeget, a felkapott aquaparkokat, meghitt nyaralásra vágynak.

Dél-Dunántúl, egyik legszebb régiónk számos vizes meglepetést tartogat. Például az orfűi tórendszer (lsd főkép) legnagyobb tava, a Pécsi-tó tekeresi falurészén található szabadstrandot. A természetes vizek kedvelői számára az orfűi Kis-tó Strand is ideális választás. Az orfűi tórendszer első taván terül el Baranya megye egyedüli ellenőrzött vízminőségű, homokos aljzatú, természetes nyíltvízi fürdőhelye, amely egyaránt alkalmas fürdőzésre, valamint a vízi sportok számos változatának művelésére.
A térség legszínvonalasabb szállodája az innen pár kilométerre található Ambient Hotel & Aroma Spa Sikonda.

Itt is remek, többgenerációs, négy évszakos termálfürdőt találunk. A friss erdei levegő, a nyugalom, és a feng shui elvek alapján megformált terek, a kültéri medencék kristálytiszta vizének ragyogó égszínkékje igazán vendégmarasztaló. Úszóknak ezt a fürdőt ajánlják, mivel remek a sportmedencéje.
A Deseda hazánk leghosszabb mesterséges tava, melyet a Deseda-patak felduzzasztásával alakítottak ki. Hossza mintegy nyolc kilométer, szélessége 300-500 méter. Több Kaposvár környéki települést, településrészt is érintő partján horgászparadicsom, strand, hétvégi hobbikertek találhatóak, a tó körül kerékpárúton lehet körbekerekezni. Gyékényes egy Somogy megyei kistelepülés, hatalmas és rendkívül mély tórendszerrel, ami arról nevezetes, hogy Európa kevés édesvízi búvárparadicsomának egyike: a hobbimerülést is megtanítják, megszerettetik itt bárkivel.

A parton több panzió és egy helyes kemping is áll, apró faházakkal, sátraknak bőven hellyel, esténként tábortűzzel.
Akik kerülik a nyüzsgést és kedvelik a retrot szeretni fogják Fadd-Domborit. Van itt minden: palacsinta, lángos, vízibiciklizés, evezés, tollaslabdázás, pingpongozás, versenyúszás a kiépített szabadstrandról a túlpartra és vissza. A part közeli kempingek, ifjúsági táborok, magánszálláshelyek bármelyike megfizethető. A közelben számos izgalmas kirándulóhely van, melyek kényelmesen, biciklivel is elérhetőek. A drávai szabadstrand nemrég elkészült fogadóépületével, sportolásra, főzésre, sátorozásra alkalmas ligetes területével kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizet kedvelőknek.

A Sellye Termálfürdő és Strand 3,2 hektáros parkosított tágas területe zavartalan pihenést, kikapcsolódást és számos sportolási lehetőséget nyújt. A sellyei termálvíz elsősorban reumás megbetegedések, ízületi gyulladások kezelésére alkalmas. A hangulatos, nyugodt környezetben 14 fő befogadásra alkalmas, felújított vendégház kínál szálláslehetőséget. A nyári szezonban gyermektábor is működik itt. A fürdő közvetlen szomszédságában kemping és sporttelep, Csónakázó tó található.
Bonyhád a legújabb fürdőhelyek közé tartozik. Élmény- és úszómedencék összesen 640 négyzetméteres vízfelülettel, hátmasszázsos ülőmedence, pancsolómedence várja a családokat.

A közelmúltban újjászületett Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ sok zöld területtel rendelkező fürdő, mely csendes, nyugodt környezetben kínál pihenési és gyógyulási lehetőséget évente közel 160.000 vendégnek.

A barátságos kialakítású, egész évben üzemelő fürdőkomplexum négy kültéri, valamint hét beltéri medencével várja az ide érkezőket.
A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő fedett fürdőcsarnoka 3, az élményfürdő 4 medencével várja a fürdőzőket.

Van itt felnőtt- és gyermek úszómedence, fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedence, és élményelemekkel - pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok - tarkított élménymedence valamint a legkisebbek legnagyobb örömére gyerekmedence és pancsoló is. Mohácson, a Duna szigeti oldalán várja szabadtéri strand a folyami strandok kedvelőit. Vízisíelésre is van itt lehetőség a Duna Bár-Mohács szakaszán.

Csokonyavisonta történetének nagy eseménye volt, amikor 1943-ban olajkutatás során 73 fokos gyógyvíz tört fel a mélyből.

A fürdőn 9 medence üzemel: gyógyvizes medencék, egyedi kialakítású élménymedence, gyermek medence óriáscsúszdával, pancsoló és úszómedence. Természetesen a szauna és a hozzá tarozó mártózó medence is a vendégek egészségét szolgálja.

További érdekes programajánlatok az egész családnak: 

http://itthon.hu/deldunantul

és 

itthondeldunantulon.blog.hu


Tipp aktív pihenéshez  - kenuzás a Sió csatornán egy világbajnok kíséretében

Jámbor Attila, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok maratoni kajakos vezeti a Sió csatornán szervezett túrát mely a Szekszárd-Palánki Vízitúra Bázistól Medináig (18 km) tart. Elsősorban kezdő vízi túrázóknak jó lehetőség a Balatont és a Dunát összekötő csatorna: nincs nagy sodrás, nincsenek veszélyt jelentő járművek, a víz pedig derékig, legfeljebb mellig ér.  Simontornyától az Árvízkapuig csendesen csordogál a Sió vize, a Natura 2000 területek közelében haladó útvonal szép látnivalókat tartogat. A Simontornyától mintegy harminc kilométerre elterülő nagydorogi Szenes-legelő védett terület, az út végén pedig mintegy 8-10 kilométeres szakasz a Gemencben halad. A gemenci Sió olyan, mintha egy tóban evezne az ember: magasabb vízállásnál a mellékágakon az erdőben is lehet kenuzni. Egyedülálló madár- és növényvilág tárul a túrázók elé, akik az ember közelségét kerülő fekete gólyát, réti sast is megfigyelhetnek. A csatornán nem képtelenség vízfolyással szemben sem evezni, lévén, hogy a sodrás sebessége 0,5-4 kilométer óránként. A Jámbor Attila vezette 18 km-es kenutúrára bejelentkezés: a kenuzás előtt legalább két héttel. További információ: Jámbor Attila 30/213-4746 Szállás lehetőség: Malom Vendégház 3.000 Ft/fő/éj Rakics Darinka 30/414-3214, rendezveny@medinafalu.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek