40 éve a pályán Balázs János

Több világhírű színész,zenész,sportolók és politikai személyek elismerően nyilatkoztak zongorajátékáról és szerzeményeiről.
Két fia, Balázs Norbert és ifj. Balázs János, akik a fiatal generáció legkimagaslóbb művészei közé tartoznak is az ő egyedi zongorajátékának és egyedi improvizációinak hatására kezdtek el zongorázni, és neki köszönhetik zenei tudásuk is mert ő volt első zongoratanáruk.
Balázs János édesapja a híres csellóművész akit a művész körök csak Jágernek hívnak.Balázs János zongoraművész-zeneszerző,1961-ben született Budapesten. Zenei tanulmányai befejezése után számos európai országban (Ausztria, Belgium, Hollandia, Németország) vendégszerepelt. A Japánba és Mexikóba szóló meghívások mellet sikeres koncertkörútjai voltak az Amerikai Egyesült Államokban is. Itthon  rendszeresen koncertezik, valamint zenepedagógusként magániskolájában tehetséges fiatal muzsikusokat oktat. Számtalan sikeres hangversenyen lépett fel bel- és külföldön; 2006-tól "Hommage a Cziffra György" címmel minden évben emlékhangversenyt tart a mester tiszteletére a Zeneakadémián, és koncerttermekben. Mindenféle zenei műfajban (klasszikus, jazz, pop,opera-operett, népzene,világzene) kiválóan improvizál,mint zeneszerző is aktívan tevékenykedik,rengeteg művet komponált többféle zenei stílusban, musicalt is. 2010-től az Amerikai Nagykövetség  privát zongoraművésze, Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövetasszony magán zongoristája, 2010.-ben bekerült A "Who is Who" címet viselő életrajzi kiadványokba,ami mintegy 150 éves tradícióval bír. Európa legnagyobb kiadója kérte fel a művészt erre, ahova kizárólag felkérés alapján lehet bekerülni.  
Balázs János elsődleges célja a tehetséges fiatalok oktatása-segítése, és mottója "Az egyéniség a legfontosabb".
A videó a Cziffra György emlékesten készült amit Balázs János minden évben megrendez a művész tiszteletére.

 

Youtube link